Resultaat 1–24 van de 94 resultaten wordt getoond

Droogbloemen

Bij FloralKings vindt een breed assortiment aan prachtige droogbloemen. Van losse bloemen, tot tarwes naar pampaspluimen. U vindt voor elke gelegenheid, kleursamenstelling of voor elk droogboeket de perfecte droogbloemen.

Waar kan ik de droogbloemen voor gebruiken?

De droogbloemen komen rechtstreeks uit onze groothandel. We gebruiken deze bijvoorbeeld voor onze eigen droogboeketten. U kunt deze dus zelf ook gebruiken een prachtig boeket van samen te stellen. De bossen zijn geschikt om in 1 of 2 verschillende boeketten te verwerken. Het aantal stengels verschilt per soort.

Naast het verwerken in een mooi boeket is het ook mogelijk om de droogbloemen los op de vaas te zetten. We hebben een aanbod exclusieve vazen waardoor uw nieuwe droogbloemen geheel tot zijn recht komen. Neem dus ook zeker daar eens een kijkje.

U vindt op onze website veel meer inspiratie. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gehoord van een zogenoemde flowercloud of bloemenwolk? Dit is een aan het plafond hangend stuk met daarin verschillende droogbloemen- en pluimen verwerkt. Dit is bijvoorbeeld perfect voor boven de bruidstafel. Daarover gesproken, heeft u wel eens nagedacht over een bruidsboeket gemaakt van droogbloemen? Prachtige witte bloemen met groenen tinten erdoorheen verwerkt. Het mooi aan dit droogboeketje is dat deze, hopelijk als het huwelijk, een leven lang mee zal gaan en dus perfect bewaard kan worden. Wellicht een leuk idee om hetzelfde boeketje mee te nemen als uw de geloften gaat vernieuwen.

Hoe worden jullie droogbloemen ‘gemaakt’?

We willen ervoor zorgen dat we de droogbloemen zoveel mogelijk uit eigen land halen. Nederland staat internationaal bekend als bloemenland door de vele kassen die zich in het westen van het land bevinden. Hierdoor is het mogelijk om een grote verscheidenheid aan droogbloemen uit eigen land te verkrijgen. Nadat de droogbloemen worden geplukt worden ze, ondersteboven, in grote warme ruimtes opgehangen. Op een relatief lage temperatuur hangen de bloemen een tijdje op de kop totdat ze mooi droog zijn. Dit langzame proces zorgt ervoor dat de kleur van de droogbloemen zoveel mogelijk blijft behouden. Daarna worden ze zorgvuldig verpakt om ervoor te zorgen dat ze ook tijdens het transport mooi blijven. De opslag waar de droogbloemen liggen wordt zorgvuldig gemonitord op luchtvochtigheid. Een vochtige lucht kan namelijk ervoor zorgen de bloemen beschadigen of slap raken en wellicht afbreken.

Welke droogbloemen hebben jullie allemaal?

Ons assortiment droogbloemen wordt elke week uitgebreid. Elke maand verandert de trend, dus veranderen wij mee. Wat dacht u bijvoorbeeld van geheel zwarte droogbloemen? Deze prachtige trend vormt een mooie toevoeging aan een modern interieur. Op zoek naar bling bling? We hebben droogbloemen in onder andere schitterend (letterlijk) goud en brons. Hieronder hebben wel een kleine opsomming gemaakt van de droogbloemen die u in ons assortiment kunt vinden. Heeft u specifieke wensen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. De kans is namelijk groot dat wij alsnog hebben waar u naar op zoek bent.

 • Phalaris
  Kleine knopjes op smalle lange stengels die in de juiste kleur een leuke ondertoon aan een boeket geven
 • Babala
  Zware stengels die een geweldige kleurboost geven
 • Indian corn
  Prachtige bolletjes op een stevige stengel, unieke droogbloem
 • Tarwe
  Tarwe zoals u het kent, maar dan gedroogd en in verschillende kleuren
 • Haver
  Wijd uitvallende zaadjes zie zorgen voor extra volume in een droogboeket
 • Papaver
  Kunnen het middelpunt vormen van elk droogboeket, maar ook prachtig op zichzelf staand
 • Pampaspluimen
  Uiteraard onmisbaar zijn de pampaspluimen
Contact Verzending Algemene voorwaarden Privacy verklaring
FloralKings: Droogbloemen & Zijden Bloemen
Sitemap
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00