Resultaat 1–24 van de 199 resultaten wordt getoond

Prachtige losse zijden bloemen van FloralKings

Zijden bloemen zijn tegenwoordig nauwelijks meer te onderscheiden van echte bloemen. Waar ‘vroeger’ de kwaliteit en het uiterlijk van de zijden bloemen nog wel eens twijfelachtig kon zijn, zijn dat nu vervlogen tijden. Men vermeed de kunstbloemen omdat het goedkoop kon ogen, vooral in een luxer interieur vielen ze erg buiten de boot. Zijden bloemen zijn een opkomende trend en zijn, naast droogbloemen, in steeds meer verschillende interieurs te vinden.
Het grote verschil van zijden bloemen tegenover droogbloemen is dat elke bloem ‘geschikt’ is om te gebruiken. Waar bij het droogproces het kan gebeuren dat bladeren van bloemen verschrompelen en broos worden, kan het ook zijn dat de kleur volledig verdwijnt. Bij zijden bloemen zijn de kleuren in het oog springend en vrolijk. Enkele losse zijden bloemen kunnen al een mooi decoratief stuk vormen.

Losse Zijden Bloemen

Bij Floral Kings vindt u een prachtig assortiment losse zijden bloemen. Deze losse zijden bloemen zijn op meerdere manieren te gebruiken. Zo vindt u op onze website prachtige zijden bloemen boeketten. De losse zijden bloemen die u in deze boeketten vindt, zijn ook te bestellen in onze webshop zodat u zelf een prachtig boeket kunt samenstellen. U heeft niet veel losse bloemen nodig om een mooi effect te creëeren. Zo kan één losse bloem al een leuke toevoeging zijn voor op bijvoorbeeld op een bijzettafeltje.

Naast losse bloemen zijn er ook prachtige zijden takken te vinden. Dit zijn vaak lange takken, van 70 centimeter tot wel 1,5 meter hoog. 1 losse zijden bloemen tak in bijvoorbeeld een hoge vaas op pot is al genoeg om een prachtig tableau te creëren. Denk aan een grote bloesem tak, eucalyptus of een hibiscus. Er zijn heel veel mogelijkheden. Van natuur trouwe bloemen met een bruine stam of tak en groene bladeren. Maar we zien ook veel wijzigingen in de trend. Vooral GOUD is enorm in trek. Denk aan gouden bladeren aan de zijden bloem, maar ook een goud gekleurde stam of tak is hip. Denk niet direct dat goud ‘teveel’ is. Wanneer een enkele losse zijden bloemen tak in een boeket wordt gezet kan het een enorm luxe uitstraling geven. Probeer dus te experimenteren.

Wat zijn zijden bloemen?

Zijden bloemen komen van origine uit Italië. Hier werden zijden linten ineen geweven in de vorm van een bloem. Echter is de term zijde tegenwoordig niet helemaal meer op zijn plek. Waar vroeger zijden bloemen van natuurlijke zijde werden gemaakt, worden tegenwoordig geproduceerd met een synthetische vorm van zijde; cellulose. Cellulose is afkomstig van houtpulp. Doordat dit materiaal eenvoudig te bewerken is, zien de zijden bloemen er tegenwoordig zeer realistisch uit. Er eerst nog erg het stigma dat kunstbloemen (zoals deze ook in de volksmond worden genoemd) er niet goed uit zien en dat je al snel kunt zien dat de bloemen nep zijn. Door het gebruik van cellulose zijn de zijden bloemen veel mooier. Een ander bijkomend voordeel is dat de bloemen minder snel verkleuren, waardoor ze langer mee gaan. Boeketten van hoge kwaliteit (van bijvoorbeeld SILK-KA) kunnen tot wel 10 jaar(!) meegaan!

Contact Verzending Algemene voorwaarden Privacy verklaring
FloralKings: Droogbloemen & Zijden Bloemen
Sitemap
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00