Pampas pluimen

De meest bekende en felbegeerde pampas pluimen. Prachtige lange pluimen in een grote verscheidenheid in bonte, felle en natuurkleuren. De pampas pluimen zijn in te zetten. Voor meerdere doeleinden. Zo worden ze heel vaak ingezet in droogboeketten. De pampas pluimen kunnen namelijk gekleurd worden in elke gewenste tint en toon. Dit maakt dat ze voor elk boeket een geweldige toevoeging zijn. Niet alleen als een mooie onder- of boventoon, maar ook als opvulling van een boeket.

De pampas pluimen komen in verschillende hoogtes. De meest voorkomende hoogte is ongeveer 60-80 centimeter. Dit is perfect voor een droogboeket, we gebruiken ze zelf ook! De pampas pluimen in onze droogboeketten zijn ongeveer 65 centimeter hoog zodat ze mooi samenvallen met de andere droogbloemen. Wil je de pluimen los neerzetten? Dat kan ook! Kijk maar eens in een interieurblad of op televisie, je kunt er bijna niet omheen. Pampas pluimen zijn hot! Zoek een geschikte vaas uit waar de pluimen in kunnen staan. Te laag en de pluim zal heel scheef staan en wellicht eruit vallen. Een te hoge vaas kan ervoor zorgen dat de pluim heel kort lijkt en niet tot z’n recht komt. Experimenteer dus een beetje en kijk vooral een beetje af hoe anderen dit gedaan hebben. Beter goed gejat dan slecht verzonnen!

Wat zijn pampas pluimen of pampas grassen?

Pampas pluimen of pampas grassen vinden hun oorsprong een subtropisch grasland in Zuid-Amerika. Dit grasland wordt Pampas genoemd. De term komt uit het Quechua wat zich vertaalt naar ‘vlakte’. De pluimen zijn familie van de cortaderia. Deze planten hebben vlijmscherpe bladeren, maar dit wordt gecompenseerd door de zachte pluimen die aan het uiteinde van deze planten groeit. Van originele zijn deze witte of bruinig. Het zachte materiaal laat zich eenvoudig kleuren. In ons assortiment vindt u daarom pluimen in verschillende kleuren.

Mijn pampas pluim is niet zo vol als op de foto

Pampas pluimen moeten even ‘acclimatiseren’. In de verpakking zitten deze strak verpakt om te voorkomen dat deze beschadigt. Hierdoor zal de pluim heel smal lijken wanneer deze net uit de verpakking komt. Wanneer deze een paar dagen staat zal de pluim langzaam zijn werkelijk vorm terugkijken. Deze zal mooi vol zijn. Even geduld dus!

Moet ik de pampas pluim onderhouden?

Pampas pluimen kunnen nog wel eens voor wat rommel zorgen. De pluisjes kunnen uitvallen wanneer er bijvoorbeeld mee geschud wordt. Spuit een beetje haarlak op de pluim. Hierdoor blijft de pluim mooi bij elkaar zonder dat deze voor al te veel rommel zorgt. Gebruik niet te veel haarlak. Bij te veel krijg je namelijk klontjes en dat zorgt ervoor dat de pluim niet zo mooi wordt.

 

Contact Verzending Algemene voorwaarden Privacy verklaring
FloralKings: Droogbloemen & Zijden Bloemen
Sitemap
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00