Droogbloemen papaver
Stiekem zijn de papaver droogbloemen een van onze favoriet. Dit komt omdat de gedroogde papaver een ware eye catcher vormt in elk droogboeket. Dit komt voornamelijk door de grote body van de droogbloem.
De papaver (in het engels ook wel poppy genoemd) komt van een rood bloemetje. Hieronder hangt het ‘tasje’ waarin de zaadjes van de papaverbloem zitten. Doordat er een groot aantal bloemzaadjes in zit, kunnen de bloemen zich erg snel verspreiden.
De poppy, ook wel rode klaproos. is het meest bekend in Groot-Brittannië. Je zult prominenten vaak met dit rode bloemetje op de borst gespeld zien. Dit wordt gedaan om de gesneuvelde helden en heldinnen van de eerste en tweede wereldoorlog te eren. Wanneer je in bepaalde maanden naar Londen afreist en Tower of London bezoekt, kan je er ook niet omheen. In de inmiddels drooggelegde gracht zul je een ware zee van papaver bloemen vinden.
Tijdens het drogen van de papaver zul je niks meer van dit rode bloemetje terugvinden. De blaadjes zitten er namelijk niet meer aan. Wat er wel over blijft is de stevige stengel met daarop flinke bollen.
Papaver droogbloemen in allerlei verschillende kleuren
Ongekleurde gedroogde papaver droogbloemen zijn een beetje bruin of groen van kleur. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van drogen en het moment dat deze bloemen geplukt zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer kleuren beschikbaar dan onze naturel kleuren. De papaver droogbloem is bij uitstek geschikt om een prachtige kleur mee te geven. Met speciale verf technieken (een droogbloem is een uitdaging om een mooie kleur te geven) zorgen we ervoor dat er voor ieder wat wils is. Van groot, tot groen en oranje: de gedroogde papaver is in allerlei varianten te verkrijgen.
Doordat de droogbloem een groot oppervlakte heeft, zal deze heel erg opvallen in een droogboeket. Je hebt dus helemaal niet veel van deze bloemen nodig om ze een prominent onderdeel te laten maken van een boeket. Ga dus enigszins spaarzaam om met het aantal papaverbloemen wat je in je droogboeket verwerkt. Uiteraard is het ook mogelijk om deze gewoon los op een vaas te zetten. Zorg er wel voor dat je een bijpassende vaas hebt, de stengels zijn erg lang en het ‘kopje’ in verhouding klein. Dus bij een lage vaas kan het zijn dat de papavers omvallen doordat deze topzwaar zijn. Je kunt dit voorkomen door wat zand in de vaas te doen waar je vervolgens de stengels in prikt. Let er wel op dat je dit voorzichtig doet, droogbloemen kunnen namelijk wat breekbaarder zijn dan gewone bloemen. De papaver droogbloemen zijn ongeveer 65 tot 70 centimeter lang.