Indian Corn

Toont alle 5 resultaten

Wat is Indian Corn?

De unieke look van Indian corn zorgt voor een ware eye catcher in elke woonruimte, denk dan aan het middelpunt van uw woonkamer, slaapkamer, of welkomsthal. Maar, wat is indian corn nou eigenlijk? Indian Corn heet eigenlijk in het Latijns ‘Sorghum’. Het is een graansoort voorheen genoemd de kafferkoren. De indian corn heeft nog meer bijnamen, bijvoorbeeld:

  • Grote griest
  • Guinees koren
  • Dura
  • Mtama
  • Jowar
  • Kaoliang

Dat de indian corn zoveel verschillende namen heeft, komt doordat deze door de hele wereld voorkomt. De bovenstaande namen komen onder andere uit Afrika, Soedan, India en China.

Indian Corn is al heel oud

Indian corn is een graansoort die we als mensheid al ontzettend lang kennen. Dit weten we omdat de sorghum al werd vermeld in 4500 voor Christus op een archeologische vindplaats in Noord-China. De Indian Corn werd rond het jaar 3000 voor Christus wijd gespreid gedomesticeerd door Ethiopië. Daarna werd het door de jaren heen in heel veel verschillende Afrikaanse landen gebruikt. Echter is deze niet vanuit Afrika onze kant op gekomen, maar juist vanuit Azië.

Indian Corn niet alleen als decoratie

Omdat de Indian Corn een graansoort is, is deze graansoort niet enkel als decoratie geschikt. Niet gedroogde indian corn werd namelijk veel gebruikt als voedsel in landen die last hebben van droogte. De Indian Corn kan namelijk erg goed tegen een droog klimaat en droge grond. De sorghum wordt gebruikt in bijvoorbeeld salades of soepen. Je kunt de granen ook poppen voor bij het ontbijt bijvoorbeeld. Al dan niet te combineren met andere granen, kan er bijvoorbeeld pannenkoeken, cakes, koeken en uiteraard broden van gemaakt worden. De smaak van indian corn is vooral een bittere smaak. Ook heeft het een wat muffe grassmaak. Door het te combineren met andere ingrediënten zal het graan de smaak goed overnemen.

Registreer & Login om prijzen te zien
Uitverkocht
Registreer & Login om prijzen te zien
Registreer & Login om prijzen te zien
Registreer & Login om prijzen te zien